sv
https://sciencevillage.com

Förinställd beskrivning. Venenatis? Egestas, veniam nobis nesciunt eu unde quam aliqua! Aute assumenda aperiam! Asperiores, do, suspendisse viverra, metus libero! Ultrices, primis magni pretium quis sed integer molestie voluptate tristique! Maiores rhoncus, sapiente velit leo nihil eligendi excepturi iure voluptas placerat cupiditate! Similique scelerisque aliquam eius! Hic proident fermentum inceptos commodi risus, eos, fugit eiusmod ipsum. Dolor sequi? Vel? Repudiandae tempora a, sem curabitur consequatur! Quaerat, per enim non aspernatur cumque voluptatem, ex quisque maxime potenti! Veniam ultrices, venenatis ullam, vivamus autem malesuada fermentum ipsam mauris, pede beatae suspendisse quo tempus laborum, error varius voluptatum torquent eos iste sequi tortor, lobortis laboriosam.

The Loop

The Loop är en hub där näringsliv, akademi och forskning möts för att omvandla forskningsresultat inom materialforskning till innovativa och praktiska produkter. Här skapas möten både utanför och under arbetstid.

Den nya byggnaden som väntas stå klar 2022 blir en viktig del i Science Villages professionella sociala infrastruktur. Här faciliteras mötet mellan kommersiella företag och områdets forskare, och idéer och innovationer utvecklas till användbara tekniker och produkter.

The Loop kommer vara en arbetsplats för de som vill verka i en miljö med närhet och tillgång till världsledande materialforskning. Utöver Science Village-bolaget kommer bland annat mediatorbolag (företag som hjälper andra att använda ESS och MAX IV), akademi och näringsliv befinna sig i byggnaden. The Loop ska fungera som en mötesplats där idéer blir verklighet.

Byggnaden kommer med sina 6 våningar med ytor avsedda för företag, konferenser, infrastruktur, utställningar och konserter. The Loop kommer även vara en levande miljö utanför arbetstid. Ett gym, en förstklassig restaurang och bar ska finnas i byggnaden vilket också gör The Loop till en mötesplats även om man inte arbetar i forskningsmiljöerna.

Under utvecklingen av The Loop har ESS och MAX IV varit med och utformat utbudet av faciliteter som kommer finnas på plats. The Loop kommer uppfylla infrastrukturella behov som forskningsanläggningarna har i form av samlingssalar, möteslokaler, undervisningslokaler och eventuellt småskaliga laboratorier.

The Loop har utformats som ett miljöhus i världsklass, och ambitionen är att byggnaden ska vara helt klimatneutral. Utvecklarna har låtit innovation och nytänkande leda byggnadens miljömässiga profil. Man har utöver att använda sig av beprövade hållbara byggmetoder även fört dialog med mindre entreprenörer inom miljösektorn för att hitta så många miljöpositiva lösningar som möjligt – både i hänseende till själva byggandet, men också till det långsiktiga underhållet av byggnaden. The Loop kommer bli ett exempel på vad som händer när modern byggteknik möter höga hållbarhetsambitioner.

Fakta

Byggherre: Skanska
Arkitekt: White
Byggnadens BTA: 13 000 m²