en
https://sciencevillage.com

Förinställd beskrivning. Venenatis? Egestas, veniam nobis nesciunt eu unde quam aliqua! Aute assumenda aperiam! Asperiores, do, suspendisse viverra, metus libero! Ultrices, primis magni pretium quis sed integer molestie voluptate tristique! Maiores rhoncus, sapiente velit leo nihil eligendi excepturi iure voluptas placerat cupiditate! Similique scelerisque aliquam eius! Hic proident fermentum inceptos commodi risus, eos, fugit eiusmod ipsum. Dolor sequi? Vel? Repudiandae tempora a, sem curabitur consequatur! Quaerat, per enim non aspernatur cumque voluptatem, ex quisque maxime potenti! Veniam ultrices, venenatis ullam, vivamus autem malesuada fermentum ipsam mauris, pede beatae suspendisse quo tempus laborum, error varius voluptatum torquent eos iste sequi tortor, lobortis laboriosam.

The Loop

The Loop is a hub where the trade & industry, academic and research communities meet to transform research results in the field of materials science into innovative and practical products. It is a place where meetings take place, both during and after working hours.

The building, due for completion in 2022, will be an important component of Science Village’s infrastructure. The Loop will facilitate interaction between commercial companies and the region’s researchers, and aims to be a place where ideas and innovations are developed into useful technologies and products.

The Loop will be the ideal venue for those who want to work in an environment that provides contact with, and access to, world-leading materials science research. In addition to the Science Village company, the building will play host to, among others, mediator companies (i.e. the companies that help others use ESS and MAX IV), academia and representatives from trade & industry. The idea is that The Loop becomes a place where ideas become reality.

The building will have 6 floors, with areas designed for companies, conferences, infrastructure, exhibitions and concerts. The Loop will also offer a vibrant environment outside working hours. The building will house a gym and a first-class restaurant and bar, thus making The Loop an attractive meeting place even for those who don’t work there.

ESS and MAX IV have been involved in the development of The Loop and have designed the range of facilities that will be available on site. The Loop will meet the infrastructural needs of the research facilities, offering auditoriums, meeting rooms, educational premises and, potentially, small-scale laboratories.

The Loop has been designed as a world class environmentally sustainable building. It aims to be completely climate-neutral. The developers have allowed innovation and creative thinking to guide the building’s environmental profile. Furthermore, in addition to the use of proven sustainable construction methods, a dialogue has been conducted with smaller contractors within the environmental sector, with the aim of identifying as many environmentally positive solutions as possible – not only in terms of the actual construction process, but also with regard to the long-term maintenance of the building. The Loop will be a shining example of what can be achieved when modern construction techniques are combined with high ambitions for sustainability.

Facts

Developer: Skanska
Architect: White arkitekter
The building´s GFA: 13 000 m²